GPPS

GPPS

Genleştirilmiş polistiren (EPS) veya köpük polistiren, stiren monomerin polimerleştirilmesi ile elde edilen kapalı gözenekli ve genel olarak beyaz renkli bir termoplastiktir. Polistiren taneciklerinin şişirilmesi ve birbirine kaynaşması ile elde edilen EPS ürünlerde, taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için kullanılan şişirici gaz ‘Pentan’dır. Organik bir bileşen olan pentan, tanecikler içinde çok sayıda küçük gözeneklerin oluşmasını sağladıktan sonra, üretim sırasında ve üretimi takiben çok kısa sürede hava ile yer değiştirir. Pentanın açığa çıkmasıyla, malzemenin bünyesinde bulunan çok sayıdaki küçük kapalı gözenekli hücreler içinde durgun hava hapsolur. Malzemenin % 98’i hareketsiz hava, %2’si ise polistiren oluşturur. EPS, hafif, kolay işlenebilen, dayanıklı ve düşük ısı iletkenliğine sahip bir malzemedir.

Kullanım Alanları

Her türlü yapının ısı ve ses yalıtımında ve ambalaj sanayinde çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Teknik Spesifikasyonlar

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Maksimum (C) 220 200 190 180
Minumum (C) 190 190 180 160
Kalıp Sıcaklığı (C) 40 – 70 C derece arasındadır

* Yukarıda yazılan veriler sadece tavsiye niteliğinde olup, basılacak olan ürünün kalınlık, boyut, kalıp ve yolluk sistemi gibi birçok faktöre göre farklılık gösterebileceğinden firmamızı herhangi bir sorumluluk altına sokmamaktadır.